Goodbye Thailand, goodbye mum & dad - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van De Billetjes Koops & Bil - WaarBenJij.nu Goodbye Thailand, goodbye mum & dad - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van De Billetjes Koops & Bil - WaarBenJij.nu

Goodbye Thailand, goodbye mum & dad

Door: W&L

Blijf op de hoogte en volg De Billetjes

24 Februari 2006 | Thailand, Bangkok

Zo, waarzullen we beginnen, het is al zo lang geleden dat we iets hebben geschreven.

Euuhm, ow ja.

Nou, we zijn dus enige tijd geleden in Thailand teruggekomen en hebben daar mijn ouders ontmoet in Chaing Rai. We hebben daar een paar dagen gezellig wat gegeten, gedronken en een beetje rondgekeken. Voor ons was het een schok om weer in de westerse wereld te zijn.

Vanuit Chaing Rai zijn we naar Chaing Mai gegaan. Dit is een wat grotere oude stad wat vroeger een vestiging was tegen de Birmesen. De oude stad werd omringd door een grote slotgracht en muren, deze waren nog steeds te zien. Vanuit Chaing Mai hebben we een Trekking gedaan, naar twee verschillende Hilltribes en hebben we op een ofafa gereden. De eerste hilltribe was gelijk een tegenvaller. De mensen zaten in hun shopjes op de touristen te wachten en er was duidelijk geen sprake van een traditionele leefwijze (op wat landbouwwerkzaamheden na). We hadden het hier dus wel snel gezien.
Het rijden op de olifanten was best leuk. Jammergenoeg rijden ze dagelijks hetzelfde rondje en merk je dat de beesten (en de ventjes ernaast) dat wel beu raken.
Na de lunch zijn we naar een dorpje van de KAren tribe geweest, dit was een stuk leuker. Deze mensen zijn erg goed in het weven van mooie stoffen en patronen en hier waren ze dus mee bezig. Leuk om te zien en dan ook leuker om mee naar huis te nemen.
Na de tribe hebben we nog een waterval gezien.
Er was in Chaing Mai een bloemenfestival dus mijn moeder was helemaal in haar nopjes. Jammergenoeg zijn ze daar dol op bloemen die in nederland redelijk standaard zijn, dus er was veel bekends. Toch was het wel de moeite waard.

Vanuit Chaing MAi zijn we met een bus naar Pai gegaan. De bus was erg vol. Ik denk dat er twee tot drie keer zoveel mensen in zaten als waar de bus voor gemaakt is, en dan werd ie ook nog eens volgepropt met allerlei goederen die mee moesten. Natuurlijk stopte de bus gewoon bij de halte en stapten er nog meer mensen in.
Pai is een slaperig hippiedorpje in de bergen waar met name Rasta's (en dan meestal thaise rasta's) en hippie's rondlopen.
Hier zaten we lekker in een bungalow aan de rivier, dus we zaten daar heerlijk rustig. Vooral mijn vader had het hier erg naar z'n zin. Zeker met zijn grote vriend, de gekko (van zo'n 40cm) in de badkamer.
In Pai hebben we maar weer eens een brommertje gehuurd. Erg grappig om mijn ouders (mijn vader dus) op een brommer te zien rijden. Dit had hij al 40 jaar niet gedaan, dus 30km/h was hard genoeg. We zijn naar een bron geweest waar zwavelwater van 80 graden uit de grond komt. Alsof het nog niet warm genoeg was!! Toen we de bergen inreden wou de mammie toch maar terug, het werd een beetje te eng!
We kwamen hier ook twee denen tegen die ook bij ons in de trekkinggroep zaten. Hier zijn we gezellig wat mee gaan drinken en hebben we Appelwaterpijp gerookt, dat is weer eens wat nieuws.

Vanuit Pai zijn we met een minibus en VIPbus naar Bangkok vertrokken. Dit duurde van 14:30 tot 06:11, dus dat was een lekkere lange reis. Om 6 uur is het onmogelijk een kamer te vinden in Bangkok, dus wij wachten. Mijn vader had intussen wat gevonden, maar dat hebben wij maar afgeslagen vanwege de stank en etc etc. Zij zijn er wel gaan slapen, maar hebben dat maar 3 uur volgehouden en zijn toen ook verhuisd. Wij hadden binnen een uur een piepklein maar schoon en goedkoop kamertje. Prima dus.

In BKK zijn we met de riviertaxi naar het centrum gegaan en zijn we met de Skytrain door de stad gegaan. Zo hebben we BKK vanuit de lucht gezien en dat was maar goed ook, want het begon onderweg te regenen, poeh hee. Dat was een echte tropische regenbui.
We zijn nog een dagje wezen sightsee-en in de stad. Eerst naar het Royal Palace, maar toen we erachter kwamen dat we 250 bhat p.p (=5 euro) moesten betalen, snapten we waarom alle daken van goud waren en zijn we omgedraaid. We spekken natuurlijk geen kon. families!
De wat arun die we hebben gezien was erg leuk, ook omdat het een religieuze feestdag was.
We zijn vanuit BKK een dag naar Kanchanaburi geweest. Hier loopt de "death railway" met de brug over de "river KWai". Deze trip was een regelrechte ramp. Het was (on)georganiseerd, dus we werden opgehaald, maar moesten 600 meter verder weer uitstappen. Daar kregen we stickertjes opgeplakt, zodat ze wisten waar we bij hoorden en duurde het een uur voordat we verder gingen. We hadden 15 minuten bij de begraafplaats, waar (tussen de 7000 graven) zo'n 1500 a 2000 nederlanders begraven lagen. Toen moesten we verder naar het museum en de brug, waar we 20 minuten hadden voor beiden. Toen mijn vader 20 min. later uit het museum kwam en de reis(lijer)leider hem riep om verder te gaan, werd hij een beetje nijdig en liep alsnog naar de brug. Owh ja, de airco was ook kapot en spuugte constant ijskoud water uit, precies boven de stoel van mijn moeder. Dit was ze na een uurtje ook wel zat.
Na een ritje van 45 min. gingen we eerst lunchen en ging de helft van de groep ofafa rijden. Vanuit daar gingen we naar een waterval, waar we 90 min. hadden?? Dit vonden we natuurlijk belachelijk, want dat water heb je na 15 a 20 min. wel gezien. Uiteindelijk hebben we in een trein over het spoor gereden waar al die gevangen aan hebben gewerkt. Over de brug denk je? Nee, we moesten er eerder uit. Toen we vroegen waarom we niet over de brug gingen en er dan pas uit, zei de reislijer:"No time, we have to go back to Bangkok". Wat een onzin. Ach ja, we hebben het iig geval gezien.

Vanuit Bangkok zijn we naar Poh Phangan gegaan, wat bekend staat om z'n full moon parties. We zijn weer met de bus (van 21:00) gegaan en de volgende ochtend vertrokken we om 07:00 uur met de catamaran naar het eiland. Net nadat we aankwamen op de pier begin het keihard te regenen, lekker hoor. Gelukkig hield dit snel weer op. Eenmaal aangekomen (om een uur of 13:00 geloof ik!) zijn we naar de verste uithoek van het eiland gegaan. Hier hadden we een leuke bungalow aan Coral Bay, de mooiste en rustigste plek van het eiland. Hier hebben we lekker een week genikst, op het strand gelegen en gesnorkeld. We hebben nog twee dagen een brommertje gehuurd. Toen we aan de andere kant van het eiland waren begon het natuurlijk te stortregenen en moesten we door de regen terug (je camera doet het nog Peter!). We waren Zeiknat!!

Gisteren zijn Lau en ik op dezelfde manier terug naar Bangkok gekomen. Mijn ouders zijn naar Koh Samui gegaan en hebben daar een vliegtuig naar BKK gepakt, dat vonden ze toch wat makkelijker. Wat een luxe zeg!

Morgen gaan we weer terug naar Laos, want we hebben onze reis naar Australie uitgesteld tot 12 mei. Naast dat we het wel erg fijn hebben in Azie is het nu op dit moment niet zo gezellig in Maleisie en Indonesie en laten we de Deense Cartoons maar even overwaaien voordat we daar naartoe gaan. Kunnen we nog lekker wat langer blijven.

Ow ja, blijkbaar heb ik nogal wat pech met ipods en mp3spelers, want toen we aankwamen om het eiland, bleek dat mijn mp3speler het niet meer deed. Die is er gewoon maar mee opgehouden. Lekker hoor!!

Nou, tot de volgende keer maar weer.

Missen we thuis ook nog spannende dingen of gaat het normale leventje daar gewoon stilletjes door?

Ik heb hier even geen usb aansluiting en kan dus geen fotos plaatsen. Dit gaan we vandaag nog wel doen, dus even wachten vroege vogels (op de hz?!)

• 24 Februari 2006 - 07:49

Lynsey:

Nou klinkt allemaal weer mooihoor.
    Mijn geschiedenis is ook meteen weer bijgebracht hahahah
    Fijn dat jullie er zo van kunnen genieten.
    Lijkt me heerlijk zo n vrijheidsgevoel.
    Veel plezier nog verder

kus

Lynsey

• 24 Februari 2006 - 10:30

Ingmar:

Zo, dus af en toe even niet zo'n luxe? Maar de vrije tijd die je hebt is al luxe genoeg, denk ik. Zwaar gerelaxed in Pai? En ook nog een volle maan feestje gevierd in Poh Phangan? Hier gebeuren verder weinig spannende dingen, alleen af en toe een spannend berichtje vanuit Azie van jullie haha... Keep up the relaxed life, he.

• 24 Februari 2006 - 12:55

Davor, Vicky En Borna:

Hallo,

Leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Ben benieuwd naar de foto's. Hier is het heel saai in vergelijking wat jullie allemaal meemaken. Je weet hoe dat gaat; werken, thuis, weer werken enz. Jullie hebben daar nu geen last van dus geniet er maar van zolang het nog duurt!! Veel plezier!
    Groetjes, Vicky

• 24 Februari 2006 - 15:54

Liesbeth:

Vonden je ouders het nu leuk of niet?Jullie bevalt het avontuurlijke leven in elk geval goed.Nog heel veel reisplezier en blijf gezond!Hier kont de vogelgriep!

• 26 Februari 2006 - 17:52

Kirsten:

wat maf om te lezen, ben ook in kanchanaburi geweest, en chang mai, trekking gedaan naar de hilltribes. maar ja dat is precies 10 jaar geleden en toen was t nog niet zo toeristisch. heel veel genieten!!! dikke zoen van kirsten.

• 27 Februari 2006 - 20:16

Mum & Dad:

Leuk hoor om al die fot´s terug te zien! Ik krijg meteen weer zin! Ik heb het alweer helemaal gehad hier met die kou.
    Mooie foto op de boot van die wind/water hoos! Veel liefs en veel plezier met de verdere reis.
    xxx mum & dad

• 06 Maart 2006 - 08:31

Arjan En Carin:

Grappig om te lezen hoe dingen binnen 1 land zoveel kunnen afwijken. Verder heb ik nog wel 2 nieuwtjes vanuit Nederland. Wij hebben een zoon gekregen. Hij heet Maxim en is geboren op 19 februari. En op de HZ is een ontslagprocedure gestart voor Bouwe Postma. Joris en i dachten dat je dat wel zou willen weten!

Groetjes Arjan, Carin en de rest van de familie

• 09 Maart 2006 - 08:40

Angelita:

Ik geloof niet dat jullie echt spannende dingen missen, het is hier idd werken,naar huis, boodschappen...het dagelijks leven.Ja, jullie missen natuurlijk wel onze bruiloft!ZIjn flink bezig met de voorbereidingen,het begint nu wel dichtbij te komen. Al ben ik eigenlijk nog niet gestrest.
    Wat een mooie foto's weer, die van die lotus is echt prachtig.
    Mis jullie,
    xxx Angelita