Message from the Jungle! Selamat Siang!!
Door: W&L
Blijf op de hoogte en volg De Billetjes
29 Maart 2006 | Maleisië, Jerantut
Dat betekend: Hallo in het aaps!
Zo, daar zijn we weer eens.
We zijn net terug uit een groot avontuur in de jungle. Maar eerst het eerste...
Na bangkok zijn we naar Phang Nga gegaan via Krabi. We moesten rond een uur of 05:30 overstappen op een andere bus. We waren een beetje moe en opeens kwam er een thai naar ons toe: "Hey moeten jullie niet naar Krabi? Die bus is net vertrokken!"
Shit, maar gelukkig zijn we met een tuktuk snel naar de bus gereden en zijn we nog meegegaan. Dat scheeld maar een haartje!!
In Phang NGa hebben we een tour naar de baai gemaakt. Dit begint met een mangrovebos en later allemaal hoge vreemde bergjes. Hier zijn we ook bij het "James Bond eiland" geweest uit de film "The man with the golden gun". Dit was een erg mooi gebied!!
Vanuit Phang NGa zijn we naar krabi gegaan.
Vanuit KRabi hebben we gelijk de taxi naar AO Nang gepakt. Dit zou een mooi (en goedkoop) strand moeten zijn. Eenmaal daar aangekomen vonden we het nogal leeg en saai. Het strand stelde niks voor en de zee was helemaal niet blauw, maar zelfs modderig kaki bruin! (arme wij!)
Hier zijn we dus maar twee dagen gebleven en vanuit daar naar Maleisie vertrokken.
In MAleisie hebben we een nacht in Kota Bharu geslapen en zijn de dag erna naar de Perhentian Islands gegaan. DIt zijn twee kleine duikeilanden met prachtig turquoise water. Supermooi en Heel relaxed. Hier hebben we dus drie dagen op het strand gelegen, gezwommen en je raad het al, GENIKST!!
Vanuit de Perhentian hebben we de boot en de bus naar Taman Negara (www.taman-negara.com) gepakt. Dit is een 130 miljoen jaar oud regenwoud. Echt heel erg groen, dichtbegroeid en zeer vochtig. We hebben de eerste nacht in hostel (4 stapelbedden in een kamer) geslapen met een nederlands meisje en twee amerikanen. MEt deze mensen zijn we de volgende dag de junlge ingegaan en hebben we trekking gedaan van zo'n 4 km (zonder gids natuurlijk). 's Avonds hebben we in een hut in de jungle geslapen, waar je op de jungle kan uitkijken en dieren zien. We hebben een paar herten gezien en toen begon het keihard te regenen (we hebben heerlijk in de regen gedouched want we waren echt plakkie plakkie!) en hebben we dus niks meer gezien behalve vuurvliegjes. Toch was het erg leuk en spannend om hier te slapen (op houten stapelbedden). Zelfs de ratten vonden het rotweer en zijn dus niet langsgekomen!
De volgende dag zijn we terug gegaan, maar we werden achtervolgt door honderden bloedzuigers....en ze hebben ons te pakken gekregen. In totaal hebben we met z'n vijven wel zo'n 25 bloedzuigers op ons gehad (ik zo'n zeven en lau zo'n tien). Gelukkig hadden we een spuitbus gevuld met azijn en dat werkte erg goed. Het was wel spannend!! Toen we terug waren hebben we eerst gedouched en zijn toen terug de jungle ingegaan om een Canopy Walk te doen. Dit zijn loopbruggen door de bomen op een hoogte tussen de 10 en 40 meter in de tualang bomen. Dit was ook erg leuk.
Vandaag zijn we terug naar jerantut gegaan en vanacht nemen we de trein naar Melaka, waar een aantal oude Portugese, Engelse en natuurlijk Nederlandse gebouwen staan.
Maleisie is een erg groen land, een stuk mooier en groener dan Thailand. We zien hier wel veel hoofddoekjes, maar verder zijn de mensen aardig.
Nou, dat was het weer. We hebben ook weer mooie foto's voor jullie, maar die zijn leuker als het regent of sneeuwt!!
29 Maart 2006 - 11:23
Maxje:
het klinkt erg indiana jones allemaal. ik heb mijn stage in amersfoort goed afgerond, en ik ga morgen kennis maken op mijn nieuwe school. voor het eerst een zwarte school. helaas weer niet in utrecht maar in bilthoven. dus ik ga er hard voor zorgen dat je me niet hoeft te schoppen als je terug bent walter. en ga mijn achterstand wegwerken. geniet nog van de mooie dingen daar. tot snellie. knuffels -
30 Maart 2006 - 06:08
Eelco:
Mooie fotos ziet er allemaal goed uit. die bloedzuigers lijk me erg vervelend gatverdamme! mooie stranden en lekker relaxen helemaal te gek joh
happy travels en tot later -
30 Maart 2006 - 06:11
Eelco:
oh ja zou me nog wat fotos toe kunnen sturen van pak chong
all the best! -
30 Maart 2006 - 09:17
Mamsie:
Hoi Wallie en Laulau,
Bijzondere foto´s allemaal weer. De eerste begrijp ik alleen niet zo. Heb je een ipod gekocht? Verder wel veel enge foto´s. Ik ben blij dat we in Thailand niet veel van die bruggetjes hadden en dan zo hoog!!! Niets voor mij. Verder ziet het weer fantastisch uit. Ik heb zo weer zin om ook weer te komen, maar helaas: duty calls!
Veel plezier met de verdere reis en dikke kussen ook van paps. mams -
30 Maart 2006 - 10:21
Ingmar:
Haai luitjes, erg mooie foto's deze keer. Hoop dat je nog een beetje bloed overhoudt met al die bloedzuigers en vampieren. Die Canopy walk lijkt me wel spannend en mooi. Keep up the fun... -
30 Maart 2006 - 11:14
Walter:
nee ik heb geen ipod gekocht. die was van chris en dit is de foto van dat ik muziek aan het overnemen was van zijn ipd naar mijn minidiscspeler, die ik glukkig bijhad!!!! -
30 Maart 2006 - 11:55
" Het Nederlandse Meisje ":
HAI HAI...ik veilig in KL aangekomen en zit nu in Chinatown. Guesthouse niet veel bijzonders maar hier de buurt wel gezelli!! Jullie goed in Melaka aangekomen?? Goeie reis verdersss... misschien treffen we elkaar nog ff...ennuh niet te veel broodjes met pindakaas eten...hihi
Groetjes Mirjam !!! -
01 April 2006 - 15:39
Peter Bil:
Wat een mooie foto's weer. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Ik ben jaloers. Maar liesbeth en ik zijn net terug van een rondreis door Egypte! Dat is ook waanzinnig mooi! Prachtige tempels daar.
Groeten,
Peter -
01 April 2006 - 21:53
Monique & Thijs:
Hai avontoriers! Klinkt erg spannnend allemaal, vooral met die bloedzuigers brr... maar ook errug leuk!!! We kijken uit naar jullie volgende verhalen. Liefs uit Nederland -
04 April 2006 - 12:39
Joep:
heej walter & Laura.
mooie verhalen man !! ik heb heel droog jullie verhalen zitten lezen, maar vergat gewoon de berichtjes. de foto's zijn ook erg mooi !! ik hoop dat jullie het daar nog naar jullie zin hebben en mooie dingen mogen meemaken. groeten Joep.....ie ;-) -
05 April 2006 - 19:53
Sylvia L:
Hey Walter, wat een gevoel moet dat geven als je daar staat in dat 130 miljoen oud oerwoud. Waanzinnig dat julie daar zijn geweest, op deze manier ben ik er ook een beetje geweest. Veel liefs en groetjes aan Laura, doei doei -
06 April 2006 - 14:39
Rutger:
Ik kijk en geniet. -
06 April 2006 - 15:40
Kirsten:
what am i doing here????? -
07 April 2006 - 23:38
RENÉ@DOWNUNDER:
Hello luitjes, goed te horen dat het allemaal goed gaat en jullie het naar jullie zin hebben. Hoop dat jullie nog vele avonturen zult hebben and that jullie ook veel zullen zien. Goed dat jullie een maand langer in Indo-China gingen verblijven. Heb je het nieuws en de beelden gezien van de NT in Australia? De rivier Ketherina is 19.2m (ja 19.2m!!) gestegen en 90% van Katharina is under water. Het regenseizoen was net aan het afnemen, toen nog even een stel pour downs gedumpt werd. Nu met Pasen, zoals gewoonlijk is de rainseason praktisch afgelopen maar nog niet officieel.
Well, nog een fijne en veilige vacantie toegewenst.
Groetjes RE, RA & Q -
08 April 2006 - 15:50
Stijn En Muriel Van Belgie:
Heeeee, ken je ons nog ?
Hoe gaat ie ?
Seg tof jullie site !
geven jullie eens jullie emailadres nog een keertje want koekjeh@hotmail.com lukt niet. nog veel plezier !
stijnmuriel@yahoo.com