Vanuit Cambodia, via Kratie naar Pakse in Laos - Reisverslag uit Vientiane, Laos van De Billetjes Koops & Bil - WaarBenJij.nu Vanuit Cambodia, via Kratie naar Pakse in Laos - Reisverslag uit Vientiane, Laos van De Billetjes Koops & Bil - WaarBenJij.nu

Vanuit Cambodia, via Kratie naar Pakse in Laos

Door: W&L

Blijf op de hoogte en volg De Billetjes

22 Januari 2006 | Laos, Vientiane

Nou, deze keer twee verhalen, ja het is nodig!

We zijn vanuit Phnom Penh naar Kratie gegaan met een shared taxi. Dat houdt in: een chauffeur, en dan zes mensen erbij, allemaal in een gewone auto. Gelukkig waren we met 6 touristen met grote tassen en kregen we een minibus. De chauffeur reed wel door dus we waren in kratie in 4 uur ipv 6, das wel lekker.
Chris was maar mee gegaan die wilde nog wel wat dolfijnen zien. In de minibus zaten Reuven en Jennifer, een koppel uit California, erg leuke mensen.

In kratie hebben we de volgende dag een bromeer gehuurd en zijn we naar de plek gegaan waar we zoetwaterdolfijnen konden zien. Daar hebben we een bootje gehuurd en we hebben de dolfijnen gezien. Erg leuk.

De dag erna hebben definitief afscheid genomen van Chris, hij ging naar Vietnam.
We zijn met Reuven en Jen naar Stung Treng gegaan. Van hier uit moesten we met een speedboat naar de grens van Laos. Dit was wel het spannendste geddelte van de reis to nu toe.
Een speed boat is hier: een kruising tussen een kayak en een surfplank. Er gaan 8 mensen op die zo'n 40 cm2 hebben en geen lifejacket. Althans, ik nietm, lau zat in een andere boot, zij had wel een zwemvest.
Deze boten gingen zo'm slordige 100KM!!!! over een onrustige rivier. De bestuurder vond het leuk om door draaikolken te gaan.
Ik heb bijna in mijn broek gescheten en dat doe ik niet zomaar. Het was levensgevaarlijk!!! gelukkig hebben we het overleefd.

Vanaf de grens zijn we naar een eilandje in de mekong (dezelfde rivier) gegaan. Ook dit was een eiland waar geen autos waren en alleen wat boertjes wonen. Erg relaxt! Hier hebben we zo'n week gezeten. fietje gehuurd en lekker genikst, genoten van het mooie weer.

Vanuit Don Det zijn we naar Pakse gegaan, met de Amerikanen. We hebben de dag erna weer eens een brommer gehuurd, maar dat is een ander verhaal.

• 22 Januari 2006 - 14:10

Lynsey:

hey

Tof dat alles zo goed gaat.

x

Lynsey

• 22 Januari 2006 - 14:17

Paps En Mams:

Dat is een verhaal en waar is de volgende? Maar wel spannend! Volgende week hoeft het niet zo spannend
    xxxjes p en m

• 22 Januari 2006 - 17:16

Peter Bil:

Gelukkig weer een bericht van jullie. Vorige week gemist, maar ik hoorde van Ellen dat dat door computerproblemen kwam. Leuk dit allemaal mee te kunnen beleven via mail. Geniet maar!

• 23 Januari 2006 - 07:49

Joris:

Klinkt allemaal erg spannend!!! Blij toe dat je kon bijkomen van zo'n boottochtje!?!

• 23 Januari 2006 - 17:50

Kirsten:

te gek om weer wat te horen van jullie, spannend verhaaltje! dikke zoen!

• 23 Januari 2006 - 17:50

Kirsten:

te gek om weer wat te horen van jullie, spannend verhaaltje! dikke zoen!

• 24 Januari 2006 - 13:40

Ingmar:

Leuk verhaal joh. Gratis een beetje adrenaline toch... Gelukkig zijn er dus ook relaxede, niet te domme Amerikanen.

• 24 Januari 2006 - 17:18

Sista Liza:

Indrukwekkend he om dolfijnen te zien in het wild! De rest allemaal erug spannend.
    Hele dikke kus XXXX

• 26 Januari 2006 - 11:50

Sanne:

Hey jullie twee daar Benee :o)

fijn reisje, zo aan de foto's te zien!

voor alle berichten gatik es ff lekker zitten - ik denk dat die, naast de foto's, mij alleen maar meer zin geven vandaag nog naar Schiphol te gaan om zelf de plaat uitgebreid te poetsen!

... zei ik ik? ik bedoel 'we' :o) ook namens Chiara!

anywave, jullie alvast een schitterende reis verder
    & ik lees ff verder

:o) groetsels vanonder de Amsterdamp!

• 26 Januari 2006 - 11:50

Sanne:

ah - smilees!

• 28 Januari 2006 - 19:10

Silly En Ester:

Hey hallo, hier een kreet uit zeeland verhuist en al, ja ja. Maar we zijn er nog nie maar kom goe. Veel plezier met jullie reis en avontuur. Veel liefs van Silly

xxx van ester. leuke fotoos en toffe site!!

• 01 Februari 2006 - 08:18

Andre En Ellen:

hoi wallie en laulau, we zitten nu in Changrai in diamond park inn, phahonyothin rd, leuk hotel, horen we snel iets van jullie via sms van mamaas telefoon, of via deze site.
    groetjes, pama

• 02 Februari 2006 - 10:36

Walter En Lau:

verdikkeme, ben je helemaal in thailand, kom je gewoon je ouders tegen!

• 03 Februari 2006 - 16:12

Roald:

speedboat met gevaar voor eigen leven,heftige brommerduik ,spannend allemaal!!