Motorcycle Disaster (Diarrea) Diary - Reisverslag uit Vientiane, Laos van De Billetjes Koops & Bil - WaarBenJij.nu Motorcycle Disaster (Diarrea) Diary - Reisverslag uit Vientiane, Laos van De Billetjes Koops & Bil - WaarBenJij.nu

Motorcycle Disaster (Diarrea) Diary

Door: W&L

Blijf op de hoogte en volg De Billetjes

22 Januari 2006 | Laos, Vientiane

We hebben dus een brommer gehuurd en wilden in vier dagen rond een plateau gaan, wat een succes werd dat.

Dag 1
Vanuit Pakse zijn we het plateau opgereden. Hier hebben we wat watervallen bekeken. Vanuit daar zijn we doorgereden naar Tad Lo, een dorpje wat al jaren touristisch is vanwege de bekende waterval. Dit was een heerlijk begin. Alles ging goed en het was erg gezellig.

Dag 2
Vanuit Tad Lo zijn we vertrokken richting Se Kong. Di was een erg saaie stad maar hier hebben we een tijdje gezeten om het warmste gedeelte van dag uit te zitten.
Daarna hebben we bij een waterval gezwommen. We warenj de enigen daar. Heerlijk. Daarna zijn we door gereden naar een jungle weg, waar ook mooie watervallen zouden zijn. Hetwerd al donker dus we hadden wat haast. Op de terugweg waren Jen en Reuven een stukje achter ons. Na 45 min rijden over 17 km waren we terug in het dorpje. Daar hebben we 15 min gewacht en zijn we maar teruggereden. Ze waren er nog steeds niet. Natuurlijk stonden ze 15 km terug zonder benzine. Het was ondertussen al donker en ind e jungle zie je dus helemaal niks. Gelukkig hadden we onze rommel bij, dus ook een leeg blikje cola met een rietje. Hiermee hebben we benzine overgepompt en konden we weer verder. Hun licht deed het niet, maar we moesten nog 60 km verder naar de volgende stad. We hebben het gehaald, maar natuurlijk was de keuken van het hotel al dicht. Diner was dus Beer Lao.

Dag 3
Vanuit Attapeu zijn we doorgereden naar Sanamxia. In het volgende dorpje moesten we op een een ferry naar de overkant. Hier is onze brommer van het vlotje (dat wat het) afgevallen, in de rivier, kopje onder zeg maar!
De locals in het dorpje wilden onze brommer wel maken. Dit heeft tot de volgende dag geduurd. Gelukkig werden we door mensen uitgenodigd om bij hun op de houten vloer te slapen. de volgende dag om 11:00 uur konden we weer verder.

Dag 4
Eindelijk weer verder na 13 uur gewacht te hebben (en 25 dollar te hebben betaald natuurlijk!)
In het dorpje verder (zo'n 20 km) moesten we weer een rivier oversteken. Oppassen geblazen dus. We hebben geprobeerd de brommers naar de overkant te dragen, wat niet helemaal lukte. Onze brommer was weer kapot, Aarrgh!!
Het heeft zo'n 5 uur geduurd oordat enkele locals onze brommer hadden gemaakt. We zijn topen maar teruggegaan, de veilige weg terug. We hebben die avond weer in Attapeu geslapen. en voor het eerst in drie dagen avondeten gehad: een instant miesoepje.

Dag 5
We waren njog geen 10 km uit Attapeu of onze brommer begon een verschrikkelijk lawaai te maken. De rem was afgebroken, AARRGGH! Weer terug naar de stad en laten repareren. Daarna weer verder gereden. Na zo'n 80 km hield de brommer er weer mee op. Toen was de maat vol. We hebben iemand met een bus aangesproken en hem 35 dollar betaald om osn met 4 mensen en 2 brommers naar Pakse te brengen. We kwamen om 8 uur savonds aan. Wat een reis.

Uiteindelijk hebben we niks moeten betalen voor de brommer. Dus het heeft ons maar 100 dollar gekost. Lekker hoor! Wel een leuk avontuur.

De volgende dag zijn we met de nachtbus naar Vientiane vertrokken. Nog geen 5 minuten nadat we in de bus waren gestapt, hing er allemaal rook in de bus. Iedereen rende eruit, de bus stond in de fik. Onze tassen lagen naast het brandje, maar waren gelukkig nog ok.

Nu zijn we hier en moeten we stoppen. DE man van het internetcafe wil naar huis.

Doei

• 22 Januari 2006 - 21:26

Luuk:

hebben mensen daar wel eens gevraagd wat er op die vlag staat goeie promo voor zeeland

• 23 Januari 2006 - 07:24

Carin En Arjan:

Wat een avontuur zeg! Al dat wachten wordt je echt gek van lijkt me. Wel mooie foto's.

mzzls

• 24 Januari 2006 - 12:43

Angelita:

Spannend allemaal en ook irritant met die brommer lijkt me.Leuk om jullie verhalen te lezen!
    Veel plezier daar,
    xxx

• 24 Januari 2006 - 20:00

Kirsten:

hééérlijk hè, afzien!! builds character baby....!! luf u

• 28 Januari 2006 - 07:41

Eelco:

He mensen shit dat we elkaar gemist hebben. erg leuk om jullie belevnissen te lezen. Ik heb in thakhek een motor gehuurd en daar de omgeving bekeken. de wegen waren erg slecht en stoffig maar schitterende uitzichten. ik ga nu naar si pan don. wat is jullie volgende bestemming het lijkt me super om elkaar toch nog te zien hier in azie. al het beste greetz eelco